Iskola energetikai felújítása!

Kedvezményezett: Egri Főegyházmegye
Projekt címe: Köznevelési épületek energetikai korszerűsítése
Támogatás összege: 210 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2017.12.31.
Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00050

Projekt bemutatása

Az Egri Főegyházmegye a KEOP - 7.13.0/15 konstrukció keretében felmérte a leginkább leromlott állapotú épületeinek az energetikai állapotát. A projekt keretében a 10 db energetikailag leginkább fejlesztésre szoruló épületének köztük az iskola épületének a kiviteli terve is elkészült. Az Egri Főegyházmegye pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága pozitív döntésével jóváhagyta és támogatja a pályázat megvalósítását. A most induló beruházás során az iskola épületének energetikai korszerűsítése valósul meg. Az épületegyüttes Felsőzsolca Önkormányzatának tulajdonában van, melynek az Egri Főegyházmegye a vagyonkezelője. A beruházás célja, hogy az épületegyüttes energetikai mutatói megfeleljenek a mai kor és jogszabályok előírásainak, ezzel csökkentve az épület káros anyag kibocsátását, az üzemeltetési és fenntartási költségeket, valamint csökken a fosszilis anyagok felhasználása is.

Megvalósuló fejlesztések:

utólagos külső hőszigetelés
födém hőszigetelése
külső nyílászárók cseréje, korszerűsítése
fűtési rendszerek korszerűsítése
napelemes rendszer telepítése (27 kW)

Az épület korszerűsítése hozzájárul az oktatás és nevelés infrastrukturális környezetének javulásához, a külső hőszigetelésnek köszönhetően megújul az épület, mely nagyban hozzájárul a városkép javításához az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségük javulásához is.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alap Társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg.

Vissza a kezdőoldalra